top of page

VŠICHNI noví členové sem!

Veřejná·1 člen

Tomáš Krejčiřík
Tomáš Krejčiřík

zdravím všechny členy kytarové školy chropyně

Rád bych se Vám touto cestou trochu představil.

Jmenuji se Tomáš Krejčiřík, jsem z Měrůtek u Kroměříže a jsem kytarový srdcař, který celý svůj hudební život zasvětil kytaře. Můj otec je muzikant z povolání, tak už jako malý jsem mu v cca 10 letech chodil tajně na elektrickou kytaru do skříně a to je ten moment, kdy jsem se do tohoto nástroje zamiloval a přeskočila jiskra. Jednou mě načapal a protože otec nikdy na elektrickou kytaru nehrál a dostal ji darem na turné se svou kapelou po Rakousku, tak mi ji věnoval, od té doby jsem se mohl tomuto nástroji věnovat poctivě. Jako úplně první kapela, do které jsem se dostal byl taneční orchestr Základní umělecké školy D-Music, která v tu dobu funfovala jen pár let a vše bylo teprve v začátcích. Na základní škole jsem se svými dvěma spolužáky založil svou první školní kapelu Aleush (AleUš) a protože nám to celkem šlo, tak jsme měli i své školní výhody, jako zkušebnu zdarma a volnější hodiny hudební výchovy :-D .Tahle kapela nám vydržela až do střední školy. Nicméně hráli jsme pouze převzaté písníčky a už nás to nebavilo, tak jsme se rozhodli, že se kapela přejmenuje na Ad Libitum. Přibylo nám pár dalších členů a vše chytlo jiný směr a rozměr, hráli jsme pouze vlastní tvorbu a dlouhé zábavy se proměnily na "pouze" hodinové koncerty na festivalech. Tohle bylo super období na které velmi rád vzpomínám. Uplynuly další roky a bohužel hudební žánr kapely se začal ubírat jiným směrem, než bylo definováno na začátku a z tohoto důvodu odešel jako první náš basák Radek z naší svaté hlavní trojice a následně jsem odešel i já, jako sólový kytarista. Od tohoto momentu jsem měl několik let kapelní detox, kdy jsem v žádné kapele nehrál, ale na kytaru si doma pravidelně zahrál.

Po pár letech jsem s původním basákem kamarádem Radkem, kde nás pojí nerozlučné přátelství, založil kapelu Reason To. Tohle byla má další super hudební etapa v naprosto skvělé kapele, která měla potenciál. Dokonce jsme si zahráli i před kapelou Visací zámek a sklidili jsme ohlasy i v místních novinách, přikládám obrázek:

ree

Bohužel ani kapela Reason To dlouho nevydržela a vzhledem k povinnostem všech členů skrze vysoké školy a absenci času, tak jsme se rozhodli kapelu rozpustit, což byla velká škoda a dodnes mne mrzí...

Vzhledem k pracovnímu vytížení i rodinnému životu, jsem se rozhodl věnovat následující roky manželce, dětem a stavbě nového domu, ale na kytaru jsem nikdy nezanevřel, ba naopak. Koupil jsem si novou elektrickou kytaru z úplně jiného soudku a začal jsem se doma více, podrobně zajímat o kytarové vybavení, aparatury, pedalboardy, efekty a samozřejmě o kytarovou techniku hry na kytaru včetně znalosti hudební teorie/nauky, kterou jsem se dosud pořádně nenaučil, což mám chuť změnit - a to mne dovedlo až sem do Kytarové školy - Chropyně k Tomášovi Sklenářovi a k Vám všem mým spolužákům!

Jinak aktuálně hraji v kapele JAM That! Tak třeba se někdy někde potkáme :-)

Ať Vám to hraje!

Tomáš

69 zobrazení
익명 회원
2024년 3월 24일

Super, tak vítej.

členů

• Tomáš Sklenář
    Tomáš Sklenář
bottom of page