Všechny Vás srdečně zdravím,
dovolte, abych se Vám trochu představil. Jmenuji se Jiří Vičík, jsem z Přerova, a učím se hrát na basovou kytaru. Pokud jde o akustickou kytaru, na tu jsem se učil hrát asi od dvaceti let, ale dále než k "beglajtu" jsem se nedostal. Na basu tak trochu hraji už asi deset let, ale přerušovaně, s dlouhými pauzami. Teď, když jsem si už zvykl na tlustý dráty, se mi na kytaru hraje docela obtížně. Jsem naprostý samouk bez znalosti hudební teorie.
Na basu jsem sem tam něco pochytil z internetu, ale většinou jsem se učil metodou pokus-omyl, zkoušením do hrajících nahrávek mých oblíbených kapel. Své limity znám, a jsem své milované ženě Zdeničce vděčný, že mi věnovala Zlatý kupón od Tomáše a už teď vím, že budu chtít na hodiny chodit i po jeho vyčerpání (kupónu, ne Tomáše 😁).
Mezi mé oblíbené hudební styly patří především rock a metal, k mým oblíbeným skupinám pak konkrétně Petra, Stryper, Skillet, HB (FIN), Deuteronomium, Tourniquet, Theocracy, Signum Regis, Deliverance... a spousta dalších, byl by to ještě dlouhý výčet. Hrávám nejen s jejich nahrávkami, ale také s manželkou, ta však má většinou úplně jiné oblíbené styly.
Jednou jsme spolu takhle hráli a naprosto nečekaně nás kamarád začal natáčet. Proto ten úlek na začátku, ale jiný aktuální společný záznam nemáme. Na tomto videu hrajeme českou verzi jedné z hodně klidnějších písní skupiny Petra, Here I Am To Worship.
O našich společných hudebních začátcích by se dalo psát ještě hodně dlouho, ale podstatné je to, že původně jsem hrál na kytaru já a Zdeňka zpívala. Hrávali jsme občas na Bohoslužbách v Armádě spásy (dále AS). Pak jednou jsem šel kolem obchodu, momentální záblesk od zkratu, a přinesl jsem jí domů starší basu. Chvíli koukala, a co prý s tím má dělat? Řekl jsem jí, že hrát... No a od té doby jsem já hrál na kytaru, Zdeňka na basu a do toho zpívala. Pak jsem na basu začínal jen tak sem tam něco zkoušet, ale na kytaru jsem hrál dál. Časem jsem v AS hrát přestal a kytaru převzala Zdeňka. Později se přihlásila do školy k Tomášovi a její hraní se den ode dne výrazně zlepšovalo. Dnes Zdeňka občas v AS hrává dál, společně ale hráváme jen doma. Toto video je pořízeno na půdě AS v listopadu 2024, ale ne při veřejné akci.
Tolik v krátkosti. Omlouvám se, jestli jsem překročil maximální počet znaků na zprávu 😉.
Ahoj J.

Děkuji Tomáši za tato slova, potěšilo mě to :-) Také přeji ať máš sám, či s kapelou dobrý čas a jste naladěni na "stejnou strunu:-) " A ať jsi stále "nadšený kytarový fanda", jak píšeš.