Zápis Tabulatur
Ahoj kytaristi.
Chci se zeptat, zda existuje nějaký freeware program, nebo asi jakýkoliv (ne moc drahý) na zápis tabulatur v PC?
Já něco zkoušel, ale byly to samé "paskvily". Buď mi to rozepsalo tabulaturu a noty pro celý orchestr a nešlo z toho nic poznat nebo to chtělo skladbu v MIDI, ale to bych už spíš překousl ten orchestr.
Taky by mě zajímalo, pokud takový program někdo máte, jak to funguje. Zapojím kytaru do PC a zahraji do programu? Nebo musím nahrát skladbu a pak ji přehraji v PC???
Prozatím zapisuji tabulatury ručně a pak přepisuji ke skladbám ve Wordu stylem:
_1____________________
____2_________________
_______3______________
_________4___4________
_________________5____
____________________6
ale tohle opravdu nechci....
Poradí někdo?
Předem děkuji!!!

Já používám dlouhé roky tohle: https://www.guitar-pro.com/
Nefunguje to tak, že bys zapojil kytaru do PC a ono ti to přepsalo do tabulatury, musí se to přepisovat ručně a na začátku může trochu trvat, než se do toho člověk dostane, ale jinak je to v principu docela jednoduchý a když se do toho člověk dostane, tak i rychlý. Ze začátku je ale určitě potřeba se trochu obrnit trpělivostí ;-)
Stojí to asi 1500,-, ale máš to už napořád. Dá se tam stáhnout i nějaká demo verze, pokud bys chtěl vyzkoušet ještě před koupí. Taky se dají na internetu stáhnout tabulatury pro spoustu písniček, který můžeš v tomhle programu otevřít a on ti je přehraje.
Někdy v brzké době (ale termín Ti ještě neřeknu) budu dělat seminář na základy práce tady s tím programem.
Tak to je jen za mě, třeba někdo poradí něco jiného, co ti bude pasovat víc.