top of page

Ostatní

Veřejná·1 člen

Peter Formánek
Peter Formánek

Zápis Tabulatur

Ahoj kytaristi.

Chci se zeptat, zda existuje nějaký freeware program, nebo asi jakýkoliv (ne moc drahý) na zápis tabulatur v PC?

Já něco zkoušel, ale byly to samé "paskvily". Buď mi to rozepsalo tabulaturu a noty pro celý orchestr a nešlo z toho nic poznat nebo to chtělo skladbu v MIDI, ale to bych už spíš překousl ten orchestr.

Taky by mě zajímalo, pokud takový program někdo máte, jak to funguje. Zapojím kytaru do PC a zahraji do programu? Nebo musím nahrát skladbu a pak ji přehraji v PC???

Prozatím zapisuji tabulatury ručně a pak přepisuji ke skladbám ve Wordu stylem:

_1____________________

____2_________________

_______3______________

_________4___4________

_________________5____

____________________6

ale tohle opravdu nechci....

Poradí někdo?

Předem děkuji!!!

21 zobrazení
Tomáš Sklenář
Tomáš Sklenář
15. 10. 2024

Já používám dlouhé roky tohle: https://www.guitar-pro.com/

Nefunguje to tak, že bys zapojil kytaru do PC a ono ti to přepsalo do tabulatury, musí se to přepisovat ručně a na začátku může trochu trvat, než se do toho člověk dostane, ale jinak je to v principu docela jednoduchý a když se do toho člověk dostane, tak i rychlý. Ze začátku je ale určitě potřeba se trochu obrnit trpělivostí ;-)

Stojí to asi 1500,-, ale máš to už napořád. Dá se tam stáhnout i nějaká demo verze, pokud bys chtěl vyzkoušet ještě před koupí. Taky se dají na internetu stáhnout tabulatury pro spoustu písniček, který můžeš v tomhle programu otevřít a on ti je přehraje.

Někdy v brzké době (ale termín Ti ještě neřeknu) budu dělat seminář na základy práce tady s tím programem.

Tak to je jen za mě, třeba někdo poradí něco jiného, co ti bude pasovat víc.

členů

• Tomáš Sklenář
    Tomáš Sklenář
bottom of page